Cool-CHEMISTRY
Персональний сайт заступника директора з навчально-виховної роботи Кременчуцького ліцею №4
Джавахішвілі Сергія Георгійовича

Головна » 2015 » Январь » 22 » Жирність молока можна визначити за флуоресценцією
11:03
Жирність молока можна визначити за флуоресценцією
 
Перший флуоресцентний індикатор, здатний вимірювати вміст жиру в молоці, призначений для посилення контролю якості молока, особливо в областях з недостатньо розвиненою інфраструктурою для проведення аналізів. Головний елемент нової системи визначення жирності молока являє собою гідрофобний діпіррометен, що отримав назву «молочний помаранчевий» (Milk Orange) був виявлений за допомогою скринінгу близько десятка тисяч барвників. Явище, відоме як флуоресценція, индуцована деагрегаціей (disaggregation-induced fluorescence), призводить до того, що інтенсивність флуоресцентних сигналів, які дає ця молекула, збільшується паралельно збільшенню жирності молока і може бути без особливих проблем виміряна за допомогою звичайного детектора флуоресценції. У воді молочний помаранчевий знаходиться в агрегованому стані, що призводить до автогашення флуоресценції. Тригліцериди молочного жиру забезпечують ідеальне середовище для руйнування агрегатів помаранчевого молочного, в результаті чого генерується флуоресцентний сигнал. (Wang Xu et al. Chem. Commun., 2014, 50, pp 10398-10401)
Просмотрів: 293 | Додав: SergeyChem | Теги: жир, тригліцерид, disaggregation-induced fluorescence, молоко, молочний помаранчевий, флуоресценція, діпіррометен | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]